Sofaguide

Hvis du er i tvivl om hvornår en sofa er højre- eller venstrevendt, så læs nedenstående guide. 

Om sofaen er højre- eller venstrevendt, bestemmes ud fra når du står foran sofaen og ser den forfra. Det er den side som chaiselongen er placeret i, som er bestemmende for om sofaen er højre- eller venstrevendt. Også selvom det er en hjørnesofa – det er altid chaiselongen der tages udgangspunkt i, se eksemplerne herunder.

Det kan være meget vigtig hvordan sofaen vender i forhold til hvordan du har indrettet din stue, f.eks. er der et vindue der bliver dækket hvis man vender den på den ene eller anden måde. Det kunne også være at du gerne vil have åbnet stuen mere op, så kan man med fordel vælge en sofa hvor chaiselongen vender så den ikke går ud i midten af rummet. Er man en person der flytter meget rund på sine møbler og indretter stuen engang imellem, kan man med fordel vælge en 3 personers sofa med en puf eller lænestol så men nemt kan flytte rundt og har flere valgmuligheder med placeringen.

 

Venstrevendt sofa m/ chaiselong

Højrevendt sofa m/ chaiselong

Højrevendt hjørnesofa m/ chaiselong

Venstrevendt hjørnesofa m/ chaiselong


Chaiselong sofa

Er du på udkik efter en chaiselong sofa, er du kommet til det rigtige sted, vi har masser af chaiselong sofaer til enhver smag, vores udvalg breder sig over både stof og læder. Chaiselong sofaer er ideelle til at slænge sig i og skabe hygge sammen med familien. 


U-sofa

U-sofaerne hører til de store sofaer, de har masser af plads så hele familien kan slænge sig i sofaen. Vi har både U-sofaer i stof og læder. En U-sofa er kaldes også en hjørnesofa med chaiselong og er kendetegnet ved at have to hjørner, det skaber en hygge i sig selv at man sidder sammen omkring sofabordet. Sofaen egner sig godt til den pladskrævende familie, der også vil have plads til gæsterne. Størrelsen på sofaen sætter krav til at stuen har en hvis størrelse, så hver sikker på målene inden i bestiller sådan en sofa, og obs. på hvordan den skal vendes så den passer bedst ind i jeres stues indretning.


2 & 3 personers sofa

Sofaen er et dominerende møbel i ens hjem da det typisk er det største møbel man har i rummet, derfor er det super vigtigt at man får valgt det rigtige, så det passer til resten af ens indretning i stuen. Derfor har vi et bredt udvalg af sofaer i både stof og læder hos Larmaro. Vælger man en 2 eller 3 personers sofa, får man en vis fleksibilitet, og kan nemt flytte rundt med sofaerne hvis man f.eks. ønsker en ny og anderledes indretning. En enkelt sofa kan også være en fordel hvis man ikke har en voldsom stor stue, man kan altid tilføje en puf eller en lænestol, hvis man ønsker flere komfortable pladser i en stue.


Betræk

Skal jeg vælge stof eller læder? Det er ofte et spørgsmål der deler vandene, men der er fordele og ulemper ved begge løsninger, læs med for at finde den bedste løsning for dig. Læder sofaer har den fordel at den er nem at have med at gøre rent rengøringsmæssigt. Spilder man i sofaen kan man bare tørre det op uden at der sker for meget ved det, hvilket gør at det er meget populært blandt børnefamilier. Læder er typisk ekstremt slidstærk, hvilket gør at det kan holde i lang tid. Det er vigtigt at læder får den rigtige behandling for at bibeholde den lækre overflade. Læder kan ligesom vores hud udtørre og blive kedelig, derfor skal man bruge Læderpleje, ligesom vi ville bruge pleje til vores egen hud. Stof sofaer har den fordel at det helt automatisk giver hygge. Stof er typisk også væsentlig billigere end læder hvilket kan være en ret væsentlig forskel når det er større sofaer. Stof har også den fordel at man oftest kan vælge mange farver og med forskellig struktur som kan ændre udseendet væsentlig på sofaen. Velour er bl.a. meget populært lige nu og giver et eksklusivt look og har en fantastisk blød fornemmelse. Vælger man stof anbefaler vi at man vælger at imprægnerer sin sofa for at beskytte den mod spild, smuds og andet snavs. Uanset om man vælger stof eller læder skal man altid huske at vedligeholde sofaen med pleje, for at forlænge levetiden på møblet. Om man vælger stof eller læder har man altid mulighed for at rense det meste skidt og snavs af med de rigtige plejeprodukter. Hvis du er i tvivl så tøv ikke med at ringe eller skrive til os på [email protected] eller på tlf. +45 71 99 04 71.


Lænestole

Lænestole egner sig godt til dem der ønsker en god komfort, med den høje ryg og muligheden for læne ryggen tilbage, og hæve benene op på den løse eller indbyggede skammel er betingelserne for den ultimative afslapning en realitet. En lænestol er ikke blot et møbel, men et redskab til afslapning, fordybelse og hygge. Derudover udstråler den personlighed, identitet og sætter et personligt præg på din indretning. I vores optik skal en lænestol yde stor komfort, give plads til ro og fordybelse samt være en æstetisk og stilfuld tilføjelse til dit hjems indretning. Sæt dig godt tilrette med en god bog og en varm kop te eller kaffe, og mærk hvordan du med det samme føler ro og velvære. For mange er en lænestol et vigtigt element i et hjem, da det er her, at du kan koble fra efter en lang dag på arbejde, eller efter at børnene er blevet puttet. Stil den i et hyggeligt hjørne eller integrér den i dit sofaområde, så du kan være samlet med resten af familien, når der skal hygges med fredagsslik, eller når du får besøg af gode venner.


Sofaborde

En sofa har brug for et bord. Både for funktionens skyld, fordi det er praktisk at kunne stille et glas vand eller en kop te på, men et sofabord kan også mere end det, det kan komplimentere din boligs udtryk og stil. Dit sofabord kan altså betyde meget for din indretning og personlige smag. Med tiden er funktionen af et sofabord blevet ændret, fra udelukkende at være et praktisk møbel, til at indgå som aktiv del af din indretning. Nu bruger man sit sofabord til det meste. Alt efter størrelsen kan man bruge det som sidebord, til en tv-middag kan man bruge det som spisebord, det kan bruges som arbejdsbord til en afslappende hjemmedag på kontoret, det kan bruges som tegnebord til de små og meget mere. Et godt sofabord er altså essentielt for et funktionelt, praktisk og pænt hjem.


Overflader

Keramik

Keramik er grundet sin masse og struktur et eftergivende materiale, som kræver minimal vedligeholdelse.
Takket være den resistente og varme resistente overflade behøver keramik ikke nogen speciel behandling, når det kommer til rengøring og vedligeholdelse.
Hvis der opstår pletter, anbefaler vi, at du bruger en opvredet fiberklud eller et stykke papir til at tørre overfladen af med.
Keramik mod keramik kan forvolde permanent skade på overfladen. Derfor anbefaler vi, at I gør brug af underlag for at undgå dette.

Glas

Valget af glas, som bordplade er en elegant og et meget hygiejnisk valg af materiale. En glasbordplade tåler alle former for kemikalier. Den kan derfor meget nemt gøres rent igen og igen. Ting man skal være opmærksom på når man vælger et glas materiale er bl.a. glas ikke tåler varme og derfor skal man bruge bordskånere ved varme ting. En glasplade er heller ikke 100% resistent overfor ridser og slag. Det anbefales derfor altid at man bruger bordskåner til tallerkener og filt under vaser, skåle mm.

Marmor

Marmor er en stentype, som hører under kategorien kalksten, der er naturens kridt og mineraler dannet under en omfattende proces. Sten udvindes fra et stenbrud, hvorefter pladerne skæres ud af massive blokke. Dette betyder, at pladerne varierer i både farve, struktur og overflade. Vandåre vil også være synlige i marmor, og som medfører variation af farverne i resten af pladen. Alt afhængig af marmortypen er nogle plader poleret og temmelig glatte, mens andre er naturligt ru og varierende i overfladen. Meget ofte kan vandåre, fordybninger og lignende mærkes, når du berører overfladen.

Melamin

Melamin er et syntetisk fremstillet materiale der typisk er limet på en spånplade. Dette gøres for at kunne holde prisen i bund, men stadig have de samme gode egenskaber, som f.eks en laminat. Kræver ingen vedligeholdelse udover en fugtig klud. 

Højtrykslaminat

Højtrykslaminat er et stærkere og dyrere materiale end melamin. Højtrykslaminat er flere lag papir eller pap der bliver sammensat under højt tryk. Dette giver en overflade, som er vedligeholdesesfri.

 

Træ

Træ er et naturmateriale. Åretegninger og knaster er en del af træets natur, og forandring i farver og strukturer anses ikke for at være en fejl i træet.
Efter fældning og skæring er træet stadig “levende”, hvilket betyder, at brug og omgivelser stadig påvirker træet, og der kan forekomme små revner (disse er ubetydelige og har ingen indflydelse på produktets levetid). For at minimere ændringer i møblerne skal du være opmærksom på følgende:

  • Farveændring kan ikke undgås ved normal brug, men for at minimere farveændring skal du beskytte træet mod direkte sollys. Du kan med fordel vende møblet rundt, så overfladen forandres på hele produktet gennem sin levetid.
  • Indeklimaet har stor indflydelse. I de kolde og tørre vintermåneder vil træet trække sig sammen, mens det i en fugtig og varm sommerperiode vil ekspandere. Forsøg at holde et konstant indeklima omkring de 20˚ C og en normal luftfugtighed på ca. 40-60%. Undgå desuden altid at opbevare eller placere indendørs møbler i uopvarmet rum.

Før produktet forlader fabrikken har det fået en overfladebehandling, men det anbefales, at man giver det endnu en behandling inden brug. Bemærk at træ skal overfladebehandles forskelligt. Du bør derfor behandle overfladen med forsigtighed. Oliebehandlede overflader behandles med olie og sæbebehandlede overflader skal behandles med sæbe osv. Er du I tvivl om, hvordan dit produkt skal behandles, bedes du kontakte det firma, der solgte dig produktet. Olie og sæbebehandlede møbler bør behandles hver 4 måned, eller efter behov. Eventuelle spild skal fjernes øjeblikkeligt med en fugtig klud.
Vi anbefaler brug af bordskåner og glasbrikker, når du stiller noget på møblerne.
Voks-, sæbe- og oliebehandlet overflader må ikke være tildækket med en voksdug mere end 12 timer ad gangen, da dette udelukker træets mulighed for at ånde.

 

For yderligere information omkring vedligeholdelse se da MakeTheJoyLast


Spiseborde

Spisebordet er for mange blevet samlingspunktet i huset. Det er derfor ikke helt irrelevant hvilken bord du vælger, for at kunne imødekomme dine behov. Det er vigtigt at du stiller dig selv spørgsmål omkring hvad dit behov er. Vi vil forsøge at guide dig igennem købeprocessen så den kan blive så let som muligt. Det første er at finde ud hvor stort et bord ønsker jeg til hverdag og skal der være mulighed for at kunne lægge tillægsplader i bordet. Hvor mange skal der være plads til i hverdagen og vil jeg bruge det samme bord til når der kommer gæster. Man skal samtidig tage stilling til hvilken form man ønsker sig. Skal bordet være rundt, firkantet eller ovalt. Det næste spørgsmål man bør stille sig selv, er hvilket materiale ønsker jeg mig. Her er det vigtigt at man kender fordele og ulemper ved de forskellige materialer. Det kan sagtens være man ønsker sig et plankebord, men ved med sig selv at man ikke får vedligeholdt bordet så ofte som det burde. Det er generelt med træ og andre naturprodukter at de skal jævnligt vedligeholdes for at fremstå pæne og friske. Et mættet bord er også mere afvisende for udefrakommende væsker og snavs. Fordelen er derimod at hvid man køber er massiv træbordplade, kan man altid slibe på bordet hvis uheldet skulle være ude og man kan blive ved med at friske bordet op igen og igen. Du har derfor et bord du kan have i mange år. Er man ikke til at ideen om at bordet skal vedligeholdes, ville man med fordel vælge et andet materiale. Det kunne være glas, melamin, højtrykslaminat, lakeret MDF mm. Hvor fællesnævneren er at det er et lukket materiale hvor ved snavs og væsker ikke kan sætte sig i bordet og derfor bare kan tørres af med en klud. Disse materialer er der mange, specielt børnefamilier, der vælger da man ikke skal tage hensyn til om børnene har spildt eller tegnet på bordet. Når man har fået det basale på plads er det tid til at finde farven på sit bord, her kan man søge i vores store udvalg af spiseborde.


Tæpper

Der er absolut mange fordele ved at tilføje flotte tæpper til hjemmet. For at give dig et nemt overblik over, hvorfor du med fordel kan indrette hjemmet med tæpper, lister vi her nogle punkter.

  • Smukke og elegante: Den åbenlyse grund er naturligvis, at man kan vælge så mange smukke udgaver, der vil pryde hjemmet og være en del af indretningen.
  • Lyddæmpende: Bor man i lejlighed eller to etagers hus, kan det være ganske brugbart og funktionelt med tæpper, da de kan fungerer som lyddæmpende.
  • Skåner gulvet: Har man et flot trægulv, kan mange møbler være med til at slide på gulvet. Særligt hvis man har et hjemmekontor, så kan ens kontorstol slide gulvet, men det kan man undgå med et tæppe.
  • Blødt og rart: Man kan få mange modeller, som er skønne og bløde. Det er dejligt at sætte sine fødder ned i om morgenen, så man kan med fordel tilføje et blødt luv-tæppe i soveværelset.

Indretning af hjemmet har stor betydning, og for mange af os er det en afspejling af vores personlighed og vores stil. Derfor har hvert et element, som man tilføjer til sin bolig, et betydning for hvilket look og stemning man prøver at skabe. Sofaer, lænestole, vitrineskabe, spiseborde er alt sammen med til at skabe lige netop dit hjem – og tæpper er absolut ingen undtagelse! Heldigvis findes der rigtig mange af slagsen. Vi har alle forskellige smag hvad angår vores indretning, og derfor kommer de også i alle farver, former og tekstiler. I mange år har smukke ægte tæpper været en værdifuld tilføjelse til hjemmet, og i de seneste år er trenden faldet på marrokansk-inspireret gulvtæpper. Disse er blevet enormt populære, og ligger på mange gulve i de danske hjem. Naturmaterialer såsom uld og jute er også populære, og er begge materialer, der holder sig pæne.


Bænke

Man kan bruge bænke et hav af steder, og det er nærmest kun din og din families fantasi, som sætter grænserne. Brug eksempelvis bænke i entréen til at slå sig ned og tage sko af og på, hvis I ønsker et let udtryk i entréen, så kan I med fordel vælge en med “lette” ben, måske i metal og med et polstret sæde, så man har den bedste komfort, når man kommer hjem fra en travl dag. Der er også mange, der udstyrer børneværelset med en, det er nemt for børnene at rykke rundt på, og bænke kan bruges som et led i en leg. Vælg for eksempel en, der er polstret med stof så det er rart for de små at tulle rundt og flytte på den. Det er også oplagt at placere bænke i soveværelset, hvor man kan lægge tøj frem eller fralægge sig dagens påklædning.